عرض شود که، قول داده بودم که این آخر هفته یک غذای خارجی ژیگانس و کمی تند برایتان انتخاب کنم که دیگر اوضاع خیلی هم یکنواخت نشود. حالا این تورتیلای مکزیکی به قول ما اصفانیها » هم نذری علییس آ هم شوم برآبچا» یعنی هم غذای خوشمزه و سادهایست،هم دواخورها میتوانند دوباره بهانهای برای پهن کردن بساط و جمع کردن رفقا داشته باشند.
بد هم نیست. نه؟
جورکردنی:
چهارصد گرم گوشت چرخ کردهی کمچربی- برای نسخهی گیاهی به جای گوشت از قارچ استفاده کنید.
چهار عدد نان تورتیلای آماده که میتواند با نان لواش در قطع کوچک ( دایرهای به قطر بیست سانتیمتر) جایگزین شود.
یک عدد پیاز
یک عدد فلفل دلمهی سبز
یک قوطی کنسرو ذرت
چهار عدد گوجه فرنگی متوسط
دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
نصف قوطی کنسرو لوبیای قرمز
دویست گرم پنیر زرد رندیده مثل گودا،امنتالر، چدار یا پنیر پیتزا
دو قاشق غذاخوری روغن خوراکی
چند حبه سیر ( در صورت تمایل)
ادویه شامل: نمک، فلفل، زردچوبه، پودر فلفل شیرین، پودر چیلی یا چیلی تازه
عملآوردنی:
پیاز و سیر را پوست بکنید و ریز خرد کنید. روغن را داخل قابلمه بریزید و بگذارید داغ شود. پیاز و سیر را در آن تفت بدهید. بعد گوشت را به آن اضافه کنید و بگذارید حسابی سرخ شود تا رنگش برگردد. در این فاصله گوجهفرنگیها و فلفل دلمهای را بشویید و به اندازهی دلخواه که ترجیحاً نباید خیلی هم درشت باشد خرد کنید. بعد آنها را به گوشت بیافزایید.
حالا نوبت ادویههاست. آنهایی که غذای تند دوست دارند و با مزاجشان سازگار است، سر کیسه را بابت چیلی شٌل کنند. آنهایی هم که طاقت طعم تند را ندارند، پرهیز کنند که من بینوا به ناله و نفرینشان گرفتار نشوم.
حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. اگر دیدید که آب معجونتان خیلی کم است، نصف لیوان آب ولرم به آن بیافزایید. در غیر این صورت لوبیا و ذرت را هم اضافه کنید و بگذارید معجونتان ریز بجوشد تا آماده شود.
تورتیلاها را در فر یا مایکروفر گرم کنید. داغ نه ها، عرض کردم گرم.
حالا هر یک دانه تورتیلا را با دو قاشق از این معجون پر کنید و آن را مثل یک لقمهی بزرگ لوله کنید. چهار تا لقمه که فراه کردید همه را در یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دیگر مناسب فر بگذارید، رویشان را با پنیر رندیده بپوشانید و بگذارید حدود پانزده دقیقه در دمای صد و هشتاد درجه حال کنند. بعد از آن غذایتان آمادهست.
همین. نوش جان.
پینوشت:
نسخهی تورتیلای من بسیار ساده و ابتداییست. فکر میکنم هر جای کرهی زمین که باشید میتوانید بدون مشکل این غذا را درست کنید. قطعاً میتوانید پیازچهی تازه و قارچ هم به معجونتان بیافزایید. یک کار خوب دیگر که میتوانید بکنید این است که اگر آووکادو دم دستتان دارید، آووکادو را پوست بکنید و با پشت چنگال نرمش کنید، نمک و فلفل بزنید و آب لیموترش تازه روی آن بریزید. وقتی میخواهید تورتیلاهاتان را پر کنید، اول از این پورهی آووکادو روی نان بمالید و بعد خورش تهیهشده را روی آن بریزید. راستی همانطور که در عکسها میبینید من تورتیلا را با سالاد کاهو، پیازچه و گوجه سرو کردم.
رفقای دواخور عنایت بفرمایند که این توبمیری دیگر از آن توبمیریها نیست. آن راه مستقیمی که از اصفهان به بهشت میرفت از طریق کباب حسینی بود، این راه مستقیمیست که از مکزیک به بهشت میرسد. چتول اول که تمام شد، نه تنها خودتان که کل حاضران در مجلس بادهگساری تابلوهای راهنمای ورودی درهای بهشت را به زبان اسپانیایی و با لهجهی مکزیکی خواهید خواند.
میگویید نه؟ امتحان کنید. اگر ضرر کردید با من.
پینوشت دوم:
تورتیلا یا تورتییا نام این نام نرم است. ساندویچش میشود بوریتو. بله درست است. چون بوریتو انواع مختلف دارد من این آدرس سر راست را دادم و نوشتم تورتیلای مکزیکی.
جهت روشنگری عرض شد.
آخرنوشت:
میگما اینا که آزارآتیزارشون خیلییس آ رو خربوزه آقانبات کاشتندشون آ مزاجشون تربچه ورنیمیتابهد آ اگه یه موزولچی چیزی سنگین بخورند حکماً باد میافتهد سری دلشون آ هزار حال میشن آ روبه قبله میشند خٌب اینا که من دٌرٌس میکونما نخورن، پادون که ننوشتند که، بخشنامهدون که نکردهدند که، خونه پٌرش یه چیزییس خوندهین آ رد شدهین. دیگه اَقَد لفت آ لاعاب ندارهد . دیگهم نیمیخواد با ما ب ِزٌکیندا، ما پیزی کارا جا اِنداختهیم آ برابچامون جَمند آ دوری همی خوشمونهس.
بعله.
این باید خیلی خوب باشه….
راستی سالاد نودل را درست کردم. عالی بود. جدا دستتان درد نکند که در این شبهای گرم تابستان ما را از شر یکنواختی مزه ها خلاص کرده اید! عکسشو می فرستم براتون :-*
فقط یه چیزی؛ این نونش خشک نمیشه خیلی توی فر؟؟
چون من با نون لواش می خوام درستش کنم
نه سپیده جان، با این دما و این مقدار زمان قاعدتاً خشک نمیشود. یک بار در مقیاس کم امتحان کنید، بعید میدانم خشک شود.
واقعاً ممنون از اینهمه دستور غذاهای متنوع و عالی. 🙂
فقط یه چیز کوچولویی فکر کردم شاید براتون جالب باشه، اونم اینکه در زبان اسپانیایی دو تا حرف «ال» کنار همدیگه صدای «ی» میدن و «Tortilla» تلفظش میشه «تُرتـیـّا»، درست مثل «Paella» که «پائِیـا» خونده میشه.
ممنون از شما. اگر دقت کرده باشید من در پینوشت دوم نوشتهام که تورتیلا یا تورتییا، با توجه به کثرت لهجه در زبان اسپانیایی از اسپانیا تا آمریکای جنوبی، بنده از دو دوست، یکی اسپانیایی و یکی شیلیایی کسب تکلیف کردم و گفتند هر دو تلفظ را بنویسم.
ممنون از محبت و توجهتان.
شرمنده، من تازه همین الان اون قسمت رو دیدم.
ولی ممنون که انقدر خوب برخورد می کنین. آدم عادت نداره بره تو وبلاگی، چیزی بگه و بهش توپیده نشه. به هرحال که من از طرفدارای پر و پا قرص این آشپِزخونۀ شمام.
D:
مرغ یونانی را درست کردم وای خدا من چی هستم ، ماه ، خوشمزه دست گل شما درد نکنه با این همه سلیقه و نمره اخلاق شما بیست چون من معلم بودم وهستم بخودم اجازه دادم که به این همه هنر ونوشته های زیبا که از یک روح لطیف وهنرمند تراوش میکنه نمره بیست بدم . سالم وشاد باشی عزیزم قربانت رودی
آخه خوار؛ شوما به من بوگو، منی مجرد با چس مثقال آشپزخونه آ زندگی دانشجوی، فر از کوجام بیارم شوما هی دم آ دیقه همه چیـا می چپونین تو فر؟ اگه می شه د یه رام برا ما بذارین. دسدونا بوسیدم.
اینو درست کردم با همون نون لواش. خیییییییییییییییییییییییییلی خوب بود. نونش هم خشک نشد. عکساشو براتون می فرستم.
:-*
تلطفا مزها های بیشتری را آموزش بده. همه چیز عالی است ممنون