کیک فندق من‌درآوردی، نسخه‌ی خودمانی

عرض شود که این کیک، نه تنها کمی‌ من‌درآوردی‌ست بلکه به کار آن‌هایی که وقت کم و حوصله‌ی کم دارند هم می‌آید. راست‌ش من هم این کیک را از یکی از دوستان فرنگی یاد گرفتم. خودم هم کمی‌ تغییرش دادم. نتیجه‌ی کار این شده است که می‌بینید. حتماً کسان دیگری هم این کیک را پخته‌اند و امتحان کرده‌اند، به گمان من که چیز بدی از آب در نمی‌آید.
بعد هم اگر یکی دو هفته‌ی دیگر دندان سر جگر جان بگذارید، عکاس هنرمند ما دوباره به آش‌پزباشی به کسر پ خواهد پیوست، بنابراین هم رونقی به دل من داده می‌شود، هم به آش‌پزخانه به کسر پ و هم به چشمان مهربان شما که نوشته‌ و عکس‌ها را نگاه می‌کنید.
حالا برویم سراغ کیک‌پزی به کسر پ.

 

تهیه‌فرمودنی:
صد و بیست و پنج گرم کره
دویست و پنجاه گرم شکر
دویست و پنجاه گرم فندق آسیاب شده (رندیده، پودر فندق)
صد و بیست و پنج گرم آرد
چهار عدد تخم‌مرغ
نصف فنجان شیر
اقلام زیر برای تهیه‌ی پودینگ وانیل است، دخلی به خود کیک ندارد.
نصف بسته‌ی معمولی بیکینگ پودر (حدود دو قاشق چای‌خوری سرپٌر)
یک بسته پودر پودینگ وانیل که برای نیم لیتر شیر کافی باشد. ( می‌توانید از پودینگ آماده هم استفاده کنید، هر جور که راحت‌تر هستید)
نیم لیتر شیر
شکر به اندازه لازم ( این شکر برای تهیه پودینگ است، برحسب دستوری که روی بسته ی پودینگ وانیل نوشته شده، اگر پودینگ آماده استفاده می‌کنید، شکر لازم نیست)
خاکه‌قند فقط برای تزیین است.

 

انجام‌دادنی:
با شیر و شکر و پودر آماده‌، یک پودینگ وانیل تهیه کنید. در یک ظرف جداگانه بریزید و بگذارید سرد شود.
حالا زرده و سفیده هر چهار تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیده‌ها را در یک ظرف جداگانه با هم‌زن، یا تخم‌مرغ هم‌زن یا چنگال و زور بازو حسابی به هم بزنید تا کف کند.
حالا کره را با شکر حسابی مخلوط کنید و هم بزنید. وقتی حسابی یک‌دست شد، زرده‌های تخم‌مرغ را یکی‌یکی به آن اضافه کنید و دوباره و سه‌باره و چهارباره هم بزنید. بیکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید. بعد به ترتیب آرد و پودر فندق و شیر را به مخلوط‌تان اضافه کنید.
حسابی هم بزنید.
دست آخر سفیده‌های تخم‌مرغ زده شده را به مایه‌ی کیک بیافزایید.
حالا مایه‌ را در یک قالب ترجیحاً گرد بریزید. فر را روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و بگذارید کیک به مدت 45 دقیقه در گرمای فر حال کند. بعد از این زمان در فر را باز کنید، یک خلال دندان در کیک فرو کنید و در بیاورید. اگر چیزی از مایه‌ی کیک به آن نچسبید، کار تمام است.
حالا بگذارید کیک خنک شود.
دمای کیک که پایین آمد. دو تا سه بار ( بستگی به ضخامت کیک) کیک را برش دهید. حالا سه تا دایره هم‌شکل و یک‌سان دارید. روی دایره‌ زیرین یا آخری را با پودینگ وانیل بپوشانید و دایره کیک بعدی را روی آن قرار دهید، بعد با دایره بعدی هم همین کار را بکنید. دایره بالایی یا رویی بدون وانیل باشد. فقط خاکه‌ قند روی‌ش بپاشید.
همین. نوش جان.

 

پی‌نوشت:
این کیک را می‌توانید با گردو یا بادام هم درست کنید. به جای پودینگ وانیل هم می‌شود از پودینگ شکلاتی استفاده کرد. حتماً هزار و یک کار دیگر هم می‌شود کرد. ولی قطعاً با چای یا قهوه خوردن‌ش خیلی کیف خواهد داشت. به خصوص حالا که زمستان هم هست.
خلاصه که ریش و قیچی به دست خودتان است، هر گلی به ضم گاف زدید، به گوشه‌ی جمال بی‌مثال خودتان زده‌اید.

آخرنوشت:
این دَفَه این زیر می‌خَی‌م احوال‌دونا بٌپرٌسیم. خٌب شده‌ین؟ بی‌ترین؟ روبه‌راین؟ چه خَبِ‌را؟
مشغول‌ذمه‌ین اگه هر کودوم‌دون لهجه‌ی‌، زبونی، چیزی بلدین‌د آ ننویسین‌دا. خارجه‌ی‌م قبوله‌س، اما ریا نشه‌د، نی‌یِتی فیس‌م نداشته باشه‌د.
قربوندونم.

Advertisements
این نوشته در Uncategorized ارسال شده و با , , , , , , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

14 پاسخ برای کیک فندق من‌درآوردی، نسخه‌ی خودمانی

  1. Alborz :گفت

    te das dard nakone. emaa maazanderooni nimi, vali oonje zendegi bakordemi veshoone zeboone yaad baytim. baawteme atte teshakkor haakenim esaa in khaar khaar ghezaa haa ke yaad deni mellate.

  2. مخمل :گفت

    تی جان قوربان خواخور جون …تی دستور پخت بخواندم از خبم خبتره بستم
    همانطور که میدانید نوشته فوق گیلکی میباشد
    (قربونت برم خواهر جون این دستور پختت رو خوندم از خوبم خوبتر شدم ) بازم مرسی هزار تا . این هم دسر اون روز که کباب کوبیده مرغ بپزم :*

  3. Goli :گفت

    آشپزباشی جان، من کیک زیاد درست می‌کنم. برای بین لایه‌های کیک، به جای پودینگ از دستور زیر میریزم که معمولاً هم خیلی‌ ازش استقبال شده:

    هفت هشت تا سیب متوسط را پوست میکنم و خورد می‌کنم و با نصف لیوان آب و ۲ قاشق شکر می‌گذارم انقدر بپزه که مثل مربا بشه. بعد پوست یک لیمو ترش رو هم رنده می‌کنم توی مربا و دو سه دقیقه دیگه هم میپزه و بعد می‌گذارم تو یخچال که خنک بشه.

  4. سمیرا :گفت

    فندق رندیده که اینجه پیدا نمره..مو با گردو درست منم. دستتا درد نکنه.

  5. آیدا :گفت

    سلام.یه سوال:کیک سیبی که قبلن نوشتی رو تو چه درجه ای به مدت نیم ساعت بپزیم؟

  6. سليم :گفت

    با دو تا از دستورات شما كيك و كلوچه درست كردم در حد تيم ملي!! يكي كيك سيب و ديگري مافين. البته من كاملا مطابق دستور مواد لازم رو استفاده نمي كنم و از تجربه ام هم استفاده مي كنم ولي ايده ساخت و دستورش رو از شما استفاده مي كنم. خواستم تشكر كرده باشم.

  7. سليم :گفت

    سلام ( با كسر س) دوباره
    او بالا با لهجه تا نوشته بودن هركي متنه با زبون خودش كامنت بزره! ها خواهر عرض به خدمتتا كه هم از رو همينايي كه شما نوشتن دوو تا كيك و كلوچه بره زن و بچما پختم كه دود از كللشا ورخاست!! دهنشا وا منده بود كه اي چيزا ر از خودوم درآوردوم يا نه. خيل خب آقاجان تا دير نرفته ازتا تشكر موكنم بره اي دستوراي جالب. راستي مو هر جا لازم بشه دستوراي خودومه بكار موبرم قوبول كنن تو خنه همه همه چيز پيدا نمره و بايس از خودت خلاقيت بكار ببري!!

  8. samira :گفت

    من باید برم ببینم تو مایکروویوم میشه کیک پخت؟فر نداریم!! بعدشم اینکه ما خوبیم! خودتون خوبین؟! هیچ لهجه ای هم درست و درمون بلد نیستم!!!

  9. Slovthra :گفت

    سلام فتانه جان
    دیشب یکی از مزه هایی که آموزش دادی رو درست کردم. البته یه کم تغییرش دادم و خیلی خیلی خیلی خیلی عالی شد. بوس واسه لپت خانوم خوش سلیقه. مرسی.
    مزه هه اینجوری تغییر کرد ( چون یه سری چیزا اینجا متفاوتش هست ):
    ماست یونانی پرچرب 50 گرم + پنیر فتا 100 گرم + 25 گرم گوجه نیمه خشک سیردار زیتون دار + رزماری تازه خورد شده به مقدار لازم + یه حبه سیر خورد شده + چیلی خورد شده + زیتون سیاه خورد شده
    با شراب شیراز قرمز بی نظیر شد. مرسی باز هم. عالی بود. بقیه رو هم کم کم درست می کنم خبرش رو می دم. به سلامتیت هم نوشیدیم حتی. همینا دیگه. بازم دستورات خوب بذار 🙂

  10. bahar :گفت

    سلام

    میگووما مناوا اصش حالی‌ اینکه وبلاگ و اینا بی‌ نی‌ ویسم ندارم،ا شوما که مینویسیند،اگر که دستوری یکی‌ دو تا غذا را برادون بفرستم ،شوما زحمتشو میکشید ا اینجا بیذاریندش؟

    دست ا پنجدون درد نکوند

  11. Solmaaz :گفت

    دستور تهیه کیک ها عالیه… امکانش هست که دستور تهیه کیک هویج را هم اضافه کنید ؟

  12. Sanji :گفت

    بازم من!
    اون یکی مزه رو هم درست کردیم. همون که فلفل سبز داشت. طبق دستور پیش رفتیم و عالی عالی عالی عالی شد. ببین چرا کتاب آشپزی نمی نویسی؟
    مرسی باز هم
    ارادت بی کران

  13. debora :گفت

    منما یه رگ اصفهونی دارم از طرف پدری .دیدم حیفس به شوما نگم .ما وبلاگ شما رو میخونیم بی تر میشمیم به دادامم گفتم وخی بیا به جای اینکه خبرهای این که که ها رو بو خو نی بیاد و وبلاگ شوما رو بخوند .میگما خوش به حالتونسا با این مزههای خوب خوب که بلدین .لحجه ی منما به پا شوما نمی رسدشوما ماشالا عجب زنده کردین اصفهونی را

  14. debora :گفت

    من یه بار فرستادم پیغام داد کامل نیس دوباره فرستادم پیغام داد تکراریه ) :

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s