مستوره‌ی بهشتی – نسخه‌ی خودمانی

عرض شود من این وبلاگ را وقتی درست کردم که حال و روز خوشی نداشتم. دل و جان در گروی اندوه خاک دامن‌گیر بود. گفتم آش‌پزی به کسر پ، سرم را گرم می‌کند و رفقایم هم جمع می‌شوند، گپی می‌زنیم و می‌گوییم و می‌خندیم. غم و غصه‌ها یادمان که نمی‌رود، فقط قدری کم‌رنگ می‌شود. کم‌کم قضیه جدی‌تر شد. دوستان و دوست‌داران زیاد شدند و محبت داشتند و دارند. حالا چند روزی‌ست یک آدم بی‌کار با یک مشت آدم لابد بی‌کارتر از خودش نشسته‌ است به آسمان و ریسمان بافتن در باب آش‌پزی و دست‌بند و نگاه و نگرش و دین و دنیا و آخرت من. راست‌ش جوابی را که باید می‌دادم، نوشتم و فرستادم. مابقی صلاح کار خودشان است که خود دانند. خسروان نیستند که اگر بودند از اعتقاد و ایمان کسی مایه‌ نمی‌گذاشتند که برای خودشان دوزار کسب هویت و مشروعیت بکنند.
حالا برویم سر کار خودمان.

بذل توجه بفرمایید:
این نسخه اندازه‌ی خاصی ندارد. باید پودر ژله تهیه کنید. آب و آب حیاتی که با واو شروع و به الف ختم می‌شود هم کنارش بگذارید. حالا دستور تهیه ژله را بخوانید. هر مقدار آب مقدر کرده‌اند، شما نصف بفرمایید. نصف را آب شیر، یعنی نه شیر بادیه، که شیر ظرف‌‌شویی آش‌پزخانه، و نصف دیگر را آب حیات، نه آن که در آن درخت کارند، که آن که زندگی‌ست در نظر بگیرید.
بعد طبق دستور، پودر ژله را در آب داغ حل بفرمایید ( یادتان نرود مقدار آب نصف اندازه‌ی‌ توصیه شده در دستور تهیه ژله باشد). وقتی پودر ژله در آب داغ حل شد، بگذارید دمای محلول پایین بیاید. بعد که خنک شد، همان مقدار واو دال کاف الف به محلول بیافزایید.
حالا این معجون را به جای این که در قالب ژله بریزید، در لیوان یک بار مصرف شفاف، یا پیک‌های بلوری بریزید و بگذارید در یخچال تا سفت شود. به طور معمول دو ساعت کفایت می‌کند.
موقع سرو کردن هم، یک عدد خلال دندان در لیوان یا پیک بگذارید که خوردن ژله را آسان کند.
همین. نوش جان.

پی‌نوشت:
رنگ و طعم ژله بستگی به ذوق و سلیقه و ذائقه‌ی خودتان دارد. سبز باشد که چه بهتر، هم نشان زندگی‌ست هم نشان بالندگی. رنگ‌های دیگر هم همه خوبند، اصلاً همین رنگارنگی و گوناگونی‌ست که زندگی را زیبا می‌کند.
یادتان نرود که معجون را نرمک نرمک بخورید. گول‌تان می‌زند. خوش‌مزه و شیرین است، درهای باغ بهشت را تندتند باز می‌کند. حواس‌تان که جمع باشد، هر برگ سبزی در باغ به چشم‌تان می‌آید و حظ و حال‌تان بیشتر می‌شود.

آخرنوشت:
می‌گما مردوم خودشون خسه نی‌می‌شن اقد چلنداچار می‌بافن‌د آ می‌گن‌د؟ ینی چفت آ بسی دک آ دن‌شون دسی خودشون نیس؟ دور جون‌دون باشه‌د اما انگار قاشوبی که‌که‌خوری‌شون پری قباشونه‌س آ رٌد می‌باد مردوما بسٌکن آ حرفی دوزاری بزنن. آ یکی نیس بشون بوگه‌د، همه یه اما وا اگری دارن‌د آ فقط شوما پیرنی بی‌درزی مریمی؟
دِ نه دِ. خیر.
حالاوم گفتن‌د که می‌خوان‌د خودشون آش‌پزی را بندازن، باشه‌د، والا اینا اگه مٌلا مفتکی گیرشون بیاد، برا گٌربا خونه‌شونم اسخاره می‌سونن. آش‌پزی بونه‌‌س.
دِ بعله دِ. بعله.

Advertisements
این نوشته در Uncategorized ارسال شده و با , , , , , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

20 پاسخ برای مستوره‌ی بهشتی – نسخه‌ی خودمانی

  1. سارا :گفت

    ببین آشپزی راه میندازن درحد تیم ملی خانم بددهن

  2. afshin :گفت

    شما به نوشتن مطالب خوشمره تان ادامه دهید بانو. کور شود هر که نتواند دید (اسم نمی برم: زهرا قدیانی)

    اتفاقاً می خواستم خواهش کنم مطالب مربوط به مزه و آب حیاتش رو بیشتر کنید که من خودم مشتری همین قسمتم.

    لطفاً دستوراتی رو برای قسمت مزه بیشتر بگذارید که هم ملزوماتش تو ایران راحت پیدا بشه، هم بشه مجردی راحت تهیه کردش.

    امشب نیز به سلامتی شما و ایرانی های مقیم مرکز در وین نوشیدیم.

    شاد باشید.

  3. maryam :گفت

    vaay man kolli khejalat mikesham be jaye ina, yaeni jeddi alan ke ina ro khondam o in harf o hadis-haye gooder o khejalat mikesham…aslan be kasi che rabti mitone dashte bashe ke shoma Khanom bekhay inja chi benvisi ! doost nadaran nakhoonan khob, nayan soraghe in safhe, ye Refighi darim ke dar in rasta gofte: «aval bayad ensaniat o yad begiran baed Mosalmooni ro» ,… vaghean hamintore…….khoob bashi Fataneh khanom

  4. گلابتون :گفت

    این اصفهانی نوشتنت کلییییییییییییییییی حال داد !

  5. سمیرا :گفت

    وا؟؟ من نمی فهمم.الان یه جمعیتی خوشحالن که آشپزی به کسر پ هست و این جا غذاها و دسرای خوشمزه یاد می ده. مشکل اون جمعیتی که خوشحال نیستن هرچی که هست راه حل داره و اونم نیومدن به اینجاست. ما دلمون خوش می شه یه غذای ساده و خوشمزه یاد بگیریم و درست کنیم. کلن هر کی هر جور راحته! من برم فردا ژله بخرم
    (:

  6. بهمن :گفت

    بسیار عالی است. خداوند به شما عمر با عزت بده هر روز ما رو با نمونه هایی از نعمات بهشتی آشنا بفرمائید. برقرار باشید

  7. ئمهتاب :گفت

    سلام .
    این رو میشه با آبجو هم درست کرد؟

  8. آذردخت :گفت

    سلام. يه سوال. يعني شما هم الآن مي‌گيد كسايي كه اهل آب حيات و اينا نيستن ديگه سر نزنن بهتون؟ آخه من يادمه اينجا قرار بود يه سري دستور آشپزي راحت، متنوع و جديد با مواد در دسترس نوشته بشه. اما تازگي‌ها پست‌هاتون همش در مورد آب حيات و ايناست كه فكر كنم تعداد زيادي از خواننده‌هاتون اهلش نباشن يا اگر هم باشن امكاناتش در ايران به راحتي در دسترسشون نيست. خلاصه كه آباجي اِگه قضيه رو كم كوني و ايناس آ آشپِزي و اينا ماليده‌س بوگو ماوًم بدونيم!

  9. soli :گفت

    یعنی عاشقدونم به خدااااااااااااااا. دسدون درد نکونه . وبلاگای فارسی اصن از این دستورا ندارن همینجوری ادامه بده. مرسی

  10. من :گفت

    اینجا که از و-د-ک-ا یافت می نشود با ع-ر-ق میشه درست کرد ؟

  11. Madam Tea :گفت

    دستتون دارد نکنه خانومی–

  12. ا.پ. :گفت

    اصص از کوجا معلوم که شوما‌ آباجی باشِین؟
    هر کی که مخواین باشِین من خرابدونم!

  13. محسن :گفت

    دستت درست. منم برم پودر ژله بخرم که بچه هام گرسنه موندن.

  14. claudia :گفت

    bah bah, Fataneh is back:) baz ham ashpazkhaneye ma ronagh gereft.i love it. thank you Fataneh.
    dar zemn oon jenabi ke nemishnasam va nemikham beshnasam, age doost nadari chera vaght talaf mikoni va mikhoni? FOZOOL!!!!!!

  15. azar :گفت

    sad dafeh goftam, bazam migam, khode man ahle aabe hayatu ina nistam vali aabe hayat khorharo doost daram, makhsoosan in yekisho ke akhareh marefatu ensaniatu mehraboonieh

  16. samira :گفت

    به به….چند روز پیش اینو درست کردم و با دوستام نوش جان کردیم..به سلامتی شما! خیلی باحال بود… من با ژله بلوبری درست کردم…کلی جماعت کیف کردن.. مرسی

  17. azad :گفت

    kheili aalieh, kheili honarmandi!

    ghorrrbooonnnneee hame Sharifihaaaaa 😉

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s