مزه‌ – نسخه‌ی خودمانی

عرض شود این جانب را که می‌بینید، امروز قریب دوازده ساعت کار کرده است، فردا هم باید صبح علی‌الطلوع بیدار شود و بساط یک گشت‌وگذار کوهستانی – جنگلی را تدارک ببیند. اما از آن روی که ما رو داریم معاینه‌ی سنگ‌پای فرد اعلای قزوین، نشسته‌ایم و برای شما مزه می‌نویسیم و مزه می‌اندازیم . خلاصه که خدایش هم لابد در عجب است که این حقیر چه موجود غریبی‌ست.
بماند. قول مزه را داده بودم. این هم یک مزه‌ی دیگر. پای بساط، یاد ِیاران رفته، از یاد نرود.

گردآوری بفرمایید:
دویست گرم پنیر گوسفندی همان پنیر سفید همان پنیر مسلمانی همان که با نان و چای شیرین خورده‌اید و می‌خورید.
صد گرم ماست چکیده یا خامه‌ای یا یک ماستی که شبیه آب‌زیپو نباشد.
بیست و پنج گرم گوجه‌فرنگی خوابانیده در روغن زیتون ( اگر گیرتان نمی‌آید یا دم دست نیست، می‌توانید به جایش یک فلفل تند مثل چیلی استفاده کنید. خلاصه یک چیزی که مزه‌ی یکنواخت و عادی پنیر و ماست را تغییر دهد.)
یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
یک حبه سیر
پودر فلفل قرمز شیرین (پاپریکا)

عنایت بفرمایید:
ماست و پنیر را با هم‌زن قلمی یا با چنگال و قوت بازو هم بزنید تا یک دست شود. بعد گوجه‌فرنگی‌های (خشک در زیتون خوابانده شده) یا فلفل تند را ریز خرد کنید و به مخلوط بیافزایید. بعد سیر را حسابی له کنید و با رب گوجه فرنگی به بقیه یاران ملحق بفرمایید.
حالا فقط جای پودر فلفل قرمز شیرین خالی‌ست. آن را هم که به معجون بیافزایید کار تمام است. باز هم معجون را حسابی به هم بزنید تا یک‌دست بشود.
همین. نوش جان.

پی‌نوشت:
این مزه با نان بربری و لواش و تافتون که هیچ، با چیاباتا و باگت هم خوش‌مزه است. اگر اهل دواخوری نیستید، می‌توانید این مزه را کنار گوشت سرخ یا کباب شده هم سرو کنید. اما اگر اهل آب حیاتید، دیگر خودتان می‌دانید و خدای مستان. همان خدای می‌پرستان را عرض می‌کنم. یعنی مزه را با نان و سبزی خوردن لقمه کنید. استکان اول را بزنید، پشت‌ش لقمه‌ی مزه، بعد به یک نقطه خیره شوید. خود به خدا می‌بینید سربالایی نفس‌بر جهنم شده است سرازیری، شما هم همین جور یک نفس دارید به در اصلی فردوس نزدیک می‌شوید.
خلاصه که از ما گفتن بود.

آخرنوشت:
وای ننه، چی‌چی برادون بوگم که بس کی این دو رو من ذوق کردم اصی ذوق‌دونم تاب ورداشته‌س. یه حالی‌یم بس کی همه‌ی‌دون محبت داشته‌ین. چشم. رو گولیا چشام. اصفانی می‌نویسم ابداوم عوض‌آ دگزش نی‌می‌کونم. حالا می‌گما، یه لیلا خانومی ما داریم هم‌ساده‌مونن. وای به مودون قسم، یه لهجه ترک تبریزی ملیحی دارن‌د که نی‌می‌دونین. دوس‌بداری. کوزه‌چی نمِک. حالا اگه بشه‌د برم تو جلدشون آ راضی‌شون بوکونم بیان این جا برادون دستوری کوفته تبریزی بنویسن خٌب می‌شه‌د. والا دیرو نقل‌شون بود که ما یه چوری می‌تپونین تو کوفته این هوااااا. حالا شوما که دسی منا نی‌می‌بینین. خلاصه یه گندلی که توش یه چوری جا می‌شه‌د آ می‌تٌره‌د تو کماژدون. شوماوم اگه شناس‌شون هسین بشون یه اصراری بوکونین، ناز دارن‌د خیلی. می‌گن دختری تبریز هم‌چی‌نیه‌س. بعله.
قربون‌دونم.

Advertisements
این نوشته در Uncategorized ارسال شده و با , , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

7 پاسخ برای مزه‌ – نسخه‌ی خودمانی

  1. آورا :گفت

    بنده که فعلا در خدمت اب با یخ هستم. اما هی میرم پیش رفقا پز میدم که این کاررا بکنید تا اشربه خوب داشته باشید
    حالا از فردا پز این مزه را هم میدهم

    بله!
    تازه میگویم دستورش خاص است. نمک اصفهانی صادره از وین دارد. شما که نمیدونید

  2. claudia :گفت

    ey baba, man baz ham deer residam, abe hayat ro zadam too rag vali maze nadashtam!!!! hala dobare bayad abe hayat bokhoram be khatere in mazeye janane, akharesh alkoli misham sare piri……..uuuuuuuummmmmmmmmm, alan mazash zirezaboname:) love u fataneh

  3. persianglogs :گفت

    چقدر مزه و اینجور چیزا یاد میدید…به فکر ما هم که مشروب نمی نوشیم! هم باشید دیگه…

  4. sara :گفت

    به زودی برای این رفقای خلافم تهیه خواهد شد . ممنون زیاد

  5. عالي بود.دمتون گرم. اينقدر قشنگ و خوشمزه مي نويسيد كه نخورده آب از لب و لوچه راه مي افته و روح آدم با اين مزه هايي كه ميريزن شاد مي شه….الهي خدا دلتون رو شاد كنه

  6. soli :گفت

    واااااااااای دسدون درد نکونه ننه . ولی این مزه با کودوم یک از این آب شنگولیا بهتره آیا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ و.ی.س.ک.ی؟ ش.را.ب؟ کودوم مدلاش؟؟؟؟؟؟

  7. ا.پ. :گفت

    این مِزه سربالایی جهنم را به سرپایینی که هِچ درهای بهشت را هم به رویتان می گشاید!

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s