سالادهای تابستانی با تربچه و ترب – نسخه‌ی خودمانی

تربچه‌ چیز دوست‌داشتنی‌ست. می‌خواهد نقلی باشد و توی بشقاب سبزی خوردن کنار ریحان و ترخان و پیازچه، نمی‌خواهد درشت باشد و برگ‌هایش زبر باشند و مغموم گوشه‌ی پیشخان سبزی فروشی مانده باشد.حالت اول طرفدار زیاد دارد، اما ما چون قرارمان این است که کارهایی بکنیم که همه نمی‌کنند و خر خودمان را برانیم، امروز می‌رویم و جویای احوال همان تربچه‌های درشتی می‌شویم که خیلی‌ها گمان می‌برند به کاری نمی‌‌آیند.
ترب هم که قصه‌اش سواست. کم‌تر دیده‌ام مردم به چشم محبت به ترب نگاه کنند. هی می‌گویند بوی بد می‌دهد و نفخ شکم می‌آورد و ما نمی‌خوریم و اخ است. والله ترب حق دارد اگر افسرده‌گی بگیرد. امروز می‌رویم و جویای احوال همان ترب‌هایی می‌شویم که سر در گریبان فرو برده‌اند و دم فرو بسته‌اند.


اول- سالاد تربچه
محبت بفرمایید:
دوازده تا پانزده عدد تربچه‌ی درشت مغموم
پنج عدد پیازچه‌ی رشید سرحال خوش قدوبالا
یک عدد سیب، سبز باشد چه بهتر نبود هر رنگی که داشتید.
سه قاشق غذاخوری روغن آفتاب‌گردان
دو قاشق غذاخوری سرکه‌ی سفید یا سرکه‌ی سیب
کمی سبزی تازه خرد شده مثل جعفری، گشنیز، ریحان، تره یا ترخان

عنایت بفرمایید:

تربچه‌ها و پیازچه‌ها را پاک کنید و بشویید. تربچه‌ها را خرد کنید، یعنی جوری برش بدهید که دایره‌های نازک قشنگی حاصل شود. پیازچه‌ها را ایضاً. دایره‌های‌ش به همان قشنگی بشود. سفارش نکنم ها.
بعد سیب را بشویید و دانه‌هایش را در بیاورید و سر و دٌم‌ش را بکنید. به اندازه‌‌ای که دوست دارید خردش کنید.حالا تربچه و پیازچه و سیب را در یک کاسه‌ی سالاد بریزید.
سس سالاد هم که معلوم است. سرکه و روغن و نمک و فلفل و سبزی خرد شده را مخلوط کنید، هم بزنید و روی سالاد بریزید. از من می‌شنوید بگذارید سالادتان نیم ساعت، یک ساعتی بماند. بعد که سر میز آمد، دیگر نه تربچه‌ها مغموم‌اند نه شما.
هر دو به روی هم خواهید خندید.
نوش جان.

دوم- سالاد ترب

محبت بفرمایید:
نیم کیلو ترب سفید افسرده
دو عدد خیار سبز و قلمی و خوش‌تراش
صد و پنجاه گرم ماست خامه‌ای یا چکیده
دو قاشق غذاخوری سرکه‌ی سفید
دو قاشق غذاخوری روغن آفتاب‌گردان
دو قاشق غذاخوری سبزی تازه خرد شده مثلاً تره، ترتیزک یا گشنیز
نمک
فلفل

عنایت بفرمایید:
ترب‌ها را بشویید و سر و دم‌شان را جدا کنید و پوست بکنید. خیار را ایضاً. من پوست‌ش را نمی‌کنم. تودل‌بروترست. بعد یک رنده بردارید و بیافتید به جان این‌ها. همه را در یک کاسه‌ی بزرگ رنده کنید.
سس‌ هم که تکلیف‌ش معلوم است، ماست خامه‌ای را با سرکه و رون آفتابگردان و نمک و فلفل مخلوط کنید و روی سالاد بریزید. سبزی را هم دست آخر روی مخلوط بریزید. این سالاد هم مثل فامیل‌هایش که آن سالاد بالایی باشد، اقامت در یخچال را دوست دارد. دریغ نفرمایید.
یک ساعت کافی‌ست. سالاد را که از یخچال دربیاورید انگار نه انگار که دپرسیونی در کار بوده است.میز که چیده شد و سالاد که آن وسط جلوس کرد، خودتان هم فکر خواهید کرد که یک سال روان‌درمانی مجانی رفته‌اید.
نوش جان.


پی‌نوشت:
هر دوی سالادها اتریشی‌اند. جهت فیس‌ش عرض شد.

آخرنوشت:
می‌گما نکونه‌د شوما شک وردون داشته‌س که من قدی آقانجفی دریابندری آش‌پِ زی بلدم. نه به جدم. نه به مودون قسم. منا خودما ول کونین هفته‌ی هف رو نون آ پنیر آ خیار آ سبزی خوردن می‌خورم. آش‌پزی فقط به عشقی بقیه آ دور و وری‌یاس. یه وخ پیغوم آ پسغوم می‌ده‌ین که اینا اونا بپِز آ من می‌گم را نیمی‌به‌رم اوقاتدون چاچَبی نشه‌دا. را نی‌می‌برم می‌باد بٌپٌرسم. منم یکی مثی شوما.
غیری اینه‌س خوار؟ هان دادا؟
دِ نیس دِ. غیری این نیس شکلدونا برم.

آخرنوشت آخری:
اصی یادم رف بوگم ترب سرده‌سا. یه چای آ نبات پٌشت‌ش بخورین یا یه پولِکی گزی چیزی بی‌ذارین دن‌ِدون اگه دیدین تو گٌرده‌دون جارو تر می‌کشن. یاددون نره‌دا.

Advertisements
این نوشته در Uncategorized ارسال شده و با , , , , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

8 پاسخ برای سالادهای تابستانی با تربچه و ترب – نسخه‌ی خودمانی

  1. پویا :گفت

    همسایه جان سلام. آن کیک چای شما را درست کردم و البته کاکائو هم در آن ریختم با مزه ی وانیل. ممنون و بسیار خوشمزه است. دفعه ی دیگر یک نیمه پیمانه روغن را اضافه می ریزم. دست ات درد نکند بابت این دستورهای غذا و پیش-غذا و پس-غذا. همه درست و به اندازه و خوشمزه.
    قربانت

  2. الهام :گفت

    سلام،
    من تازه با وبلاگت آشنا شدم. آشنایی ام هم از طریق لایکخور بود. دستت درد نکنه. خیلی مفید و با مزه می نویسی. من از دستورات استفاده می کنم و عاشق اون نوشته های آخر هر پستت هستم با اون نکته های ظریف اصفانیش! هر دفعه کلی میخندم. حالا هم قراره وبلاگتو به بقیه معرفی کنم.

    کارتو ادامه بده دوستم. بوس.

  3. سپیده :گفت

    سلام
    اون سالاد لوبیا سبز را درست کردم امشب. عالی بود. عکسشو می فرستم براتون.
    مرسی!

  4. Roya :گفت

    toro khoda, pas kojaii? delam barat tang shode. lotfan benevis

  5. sanam :گفت

    ما ترب دوس ميداريم شما هرچي بلدي بذار اينجا فقط كاش همه شو اصفاني مينوشتي هركي هرچي نفهميد سوال كنه همه مزش نه نه يكمي از مزش پريد

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s