دسر تابستانی با هلو- نسخه‌ی خودمانی

هوا گرم که چه عرض کنم، داغ است. جسارت نشود اما مرغ و مسما پختن توی این هوا دل شیر می‌خواهد که ما نداریم، مسبوق به سابقه که هستید، ما اصفانی و پیرن یکی صد تومن و دعوائم که با کسی نداریم و اصی خودمون همه‌ش اون ور جوق وای‌ساده‌یم.
خلاصه، توی این هوا، نوبتی هم که باشد،‌نوبت یک دسر خنک و تابستانی‌ست که تخم‌مرغ هم نداشته باشد، هم این قناری دوست‌داشتنی ما بتواند بخورد،‌هم بقیه‌ی دوستان و رفقایی که تخم‌مرغ به مزاج‌شان نمی‌سازد.

فراهم می‌کنیم:
یک قوطی کمپوت هلو یا اگر خودتان این کاره هستید کمپوت هلوی خانگی ( دس‌دون درد نکونه‌د اگه یخده‌شا برا مام برفسین، برا مریض می‌خیما)
صد و پنجاه گرم ماسکارپونه یا پنیر خامه‌ای مثل فیلادلفیا یا لبنه‌ی لبنانی
دویست گرم ماست کم‌چربی
چهل گرم شکر
دو قاشق غذاخوری آب هلو یا از همان آب کمپوت هلو که سه خط بالاتر درش را باز کرده‌اید.
پنجاه میلی‌لیتر خامه‌ی کم چربی
حدود صد گرم بیسکوییت یا چیپس شکلاتی یا سوهان کنجدی خرد شده

سر هم می‌کنیم:
به قول ما اصفانی‌ها آب و دون کمپوت را از هم جدا کنید. با دو قاشق آب کمپوت کار داریم. حالا اگر بیشتر از دو قاشق آب داشت هم مبادا نگران بشوید، آن مقدار اضافی را گذاشته‌اند برای روز مبادا. حالا چند برش از کمپوت‌ها را کنار بگذارید. مابقی را در یک کاسه بریزید و با هم‌زن قلمی دستی یا گوشت‌کوب یا پشت ملاقه یا شیشه‌ی خالی آبلیموی یک‌ویک، هلوها را تبدیل به پوره‌ی هلو بکنید.
بله،‌همین کاری که می‌کنید درست است، باید بشود مثل پوره‌ی سیب‌زمینی بدون سیب‌زمینی با هلو.


حالا پنیر ماسکارپونه یا فیلادلفیا یا لبنه یا هر چی بقالی داشته است و شما خریده‌اید و نگرانید مبادا خوش‌مزه نشود که می‌شود را، با ماست کم‌چربی و شکر و دو قاشق آب هلو حسابی هم بزنید. ترجیحاً هم زیاد هم بزنید.
حالا خامه را هم حسابی بزنید تا سفت شود، بعد آن را به مخلوط قبلی اضافه کنید تا یک کرم یک دست خوشگل فراهم آید.
بیسکوییت یا چیپس شکلاتی یا سوهان کنجدی‌تان را خرد کنید.
حالا هر چند تا لیوان یا گیلاس یا ظرفی که دوست دارید آماده کنید. به ترتیب توی هر لیوان یا گیلاس یا کاسه، ابتدا مقداری کرم، بعد پوره‌ی هلو بریزید. دوباره روی پوره‌ی هلو کرم، و روی کرم پوره‌ی هلو بریزید و دست آخر با بیسکوییت یا چیپس شکلاتی و یا سوهان کنجدی دسر را کامل کنید.
حالا می‌توانید آن چند تا برش هلو که کنار گذاشته بودید را با چند برگ نعنا یا سوسن عنبر به عنوان تزیین دسرتان استفاده کنید.
همین. نوش جان.

پی‌نوشت:
اگر خیلی اهل دسرهای ساده نیستید می‌توانید به کرم‌تان وانیل یا گلاب یا هر اسانس مناسب دیگری که دوست دارید بزنید.
توصیه می‌کنیم دسر را چند ساعتی در یخچال بگذارید، مطمئن باشید صد در دنیا و هزار در آخرت خیرش را می‌بینید.

آخرنوشت:
اصفانی‌یا می‌گن: چی‌کار داری قورمه را با قاف می‌نویسن یا با غین، اصل‌کاری گوشتا توشه‌س.
ماوم همینا می‌گویم، ماشالا به جون‌شون، چار تا آدمی‌ بی‌کاری با حوصله رفتن نی‌شسن آ به دوسا ما گفتن این غذا که گفته‌ین اسم‌ش غلطه‌س آ شماره سجل‌ش یه چیزی دیگه‌س. باشه‌د. همون که شوما گفتین. حالا پخته‌ین؟ خورده‌ین؟ د‌‌ ِ نه د ِ، قدرتی خدا فقد ایراد گرفته‌ین. حالاو طوری نیس. ما قرار شده‌س حرص نخوریم. دسری هولوی بخوریم.
بعدش آجی جونی‌یه، دادا جونی‌یه، مناوا بلد نیسم بریون بپزم، چند دفه قسم آ آیه بخورم؟ تو کس آ کار آ فک آ فامیل آ در آ همساده ماوم تو اصفان، هیشکی بریون نی‌می‌پخت. همه می‌سه‌دن، از بازار. اگه خواسین من آدرسی خٌب خٌب‌شا به‌دون می‌دم اما خودم بلد نیسم بپزم، دوروغم نی‌می‌گم. اگه رفتین اصفان، برین سراغی قولی‌یه، سراغی خودش که نه، خودش عمرشا داده‌س به شوما آ تو باغی رضوان خوابیده‌س، سراغی آقازاده‌شون که حالا دکونا می‌گردونه‌د. بریون فقط بریونی قولی‌یه، تو خیابونی فروغی، نزیکی مچدی پناهی.
آ راسی، شوما همه‌ی‌دون اصفانی‌دون خٌب هس؟ هر چی من می‌گم می‌فمین؟
اگه بله که شکلدونا برم، اگه نه که طوری نیس خٌب، یاد می‌گیرین، از خارجی که سخت‌تر نیس.

این نوشته در Uncategorized ارسال شده و با , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

19 پاسخ برای دسر تابستانی با هلو- نسخه‌ی خودمانی

  1. حديث :گفت

    آجي خانوم
    ببخشيدها، ولي ميشه بگين اين خامه هه هست، چطوري سفتش كنم؟ منا از همين خامه‌هاي پاستوريزه هست، از اونا ميخرم. ميخايم دسردونا واسي مهمونا درس كنيم. آبرو و فيس و اين حرفا ديگه 🙂

    • " من " :گفت

      آجی خامه را بی‌ذارین تو یخچال خٌنک‌ شه‌د آ بعد با هم‌زنی دسی خوب بزنین خامه را. این قدر که سفت شه‌د. یخده حوصله می‌خواد اما به فیسی بعدش می‌ارزه‌د.

  2. شین :گفت

    بازم ممنون، فقط میشه بنویسید این مواد برای چند نفر ( غیر اصفهانی) کفایت میکنه؟

    • " من " :گفت

      شین گرامی
      این سوال را باید از یک غیر اصفهانی بفرمایید نه از من.
      اما به طور معمول دستور غذاهای من برای چهار نفر کفایت می کند. برای فرداشان هم می ماند.

      • شین :گفت

        سپاس، یعنی شما هیچوقت مهمان غیر اصفهانی ندارید؟ یعنی به غیر اصفهانیها غذا نمیدید هیچوقت؟ 🙂

  3. علی :گفت

    سلام گفتم برا اون رِفیقادون که دنبالی روشی تَهَیه بریونند روششا توضیح بدم بَلکَم به کارشون بیاد. فقط نکتش اینس که باید کفگیری مخصوصشا داشته باشند
    به ازای هر بریون حدودی 200 گرم گوشت با حدودی 30 40 گرم دنبه آبگوشتی با نِمِک و زردچوبه (اندازش دسسی خودشونِس) می زاریم نیم پِز شِد (تمام پِز هم شد طوری نیمی شِد). بعدی، گوشت و دنبه را با هم چرخ می کونیم. اِگِه کِسی خواس می توند ادویه جات هرچی خواست اضافه کوند. اما زعفرونو بایِد اضافه کرد حتما که رنگ و بو بیگیرِد.
    قبلی اینکه بخَیم مرحله آخِر رو بریم. بایِد بیبینیم که می خَیم نونمون چرب و چیلی باشِد یا رژیمی (اصا این غذا به دردی اونا که رژیمند نیمی خورِد!). اِگِه چرب و چیلی می خَین بایِد یه سینی وردارین بذارین رو شعله ملایم آ روش نیم ملاقه اِز آبی گوشت ( با چربیا روش) بیریزین و نوندونو روش پهن کونین تا به خوردی نون بِرِد.
    نون که آماده شد میریم سراغی کفگیر. یه قاشوق آب گوشت میریزیم توش با یُخده دارچین آ گوشت و تا لبه توش می خوابونیم آ می ذاریم رو شعله ملایم. دو سه دِیقه که گُذِشت و بگی نگی صدا جیلیز و ویلیزش درومد گفکیر و بر می گردونیم رو یه طرفی نون آ طرفی دیگه نون و می کِشیم روش تا گرم بمونِد.

    نوشی جون

    • " من " :گفت

      دادا دسی گلی شوما درد نکونه د. خیر بی بینین.

      • سارای گودر :گفت

        ینی برادر خدا یک در دنیا نودهزار در آخرت نصیبت کنه. حالا یه سوال فنی، این کفگیره رو از کجا باید پیدا کرد؟

      • insomniac :گفت

        من اومدم تو گودر توضیح بدم چطوری بریون درست می‌کنم گفتم جسارت نشه.
        کفگیرو به گمانم باید یه تکه پا تا اصفهان بیاین. حالا نبودم مهم نیست. ما قبل اینکه دست روزگار ما رو به اصفهون بکشونه یه دونه کفگیرشو داشتیم که یک آدمی اومد گفت اینو بدین به من بریون درست کنم، حالا ایشون سالهاست داره توش بریون-نیمرو-درست می‌کنه ما هم سالهاست داریم تو یه ماهیتابه کوچولو بریون رو شبیه‌سازی می‌کنیم. بعدم اینکه علاوه بر این کفگیره تو خود دستور هم تحریف ایجاد کردیم و از همون اول گوشت چرخ کرده رو بی دنبه می‌ذاریم تو آب بپزه، بعد با دوباره چرخش می‌کنیم. نتیجه‌ با اون بریونایی که من تا حالا خوردم-فقط اعظم و دستپخت یه اصفهونی اصیل فامیلمون- فرقی نمی‌کنه.

      • Zahra :گفت

        Agha ye donya merccccccccccc, try mikonam vanatijash ro migam be ham:)

  4. آ نیمــشد یخده بریونی هم بزنیم تنگش؟
    بریونی گلستانا میگما
    کوچه تلفنخونه
    یاددونس که؟!

  5. Ali :گفت

    خیلی با مزه س وبلاگت، من احل دسر نیستم ولی از خوندنش لذت بردم و خندیدم :))))

  6. یاسمن :گفت

    چه خوب! ( این خودش کلی ابراز احساس بودا. ساده از کنارش نگذرید)
    حالا این فرمایشات شما درست. به نظرت برای یکی دو وعده غذای کم حجم و پر انرژی گیاهی که بشه بذاری توی کوله پشتی و از کوه و دره بالا پایین بری و جماعت گوشتخوار ایراد نگیرن که:( تو گوشت نمی خوری چه جوری رو پایی؟) چی میشه آماده کرد؟
    اینو از اون نظر پرسیدم که خودم با غذاها مشکلی ندارم بیشتر دلم میخواد ثابت کنم یه غذای سبک و مغذی لزوما محتوی درصد بالایی از گوشت و چربی نیست

  7. Chakameh Azimpour :گفت

    این دستور بریون آقای علی بی کم و کاسته ها. حواستون که هست؟

  8. همراه :گفت

    وای ننه! ما همشریا هواتونو داریماوا. تو دیاری غربت. وای ننه!
    دسر و غذاهاتون نامبر وانس! فردا کیک لیمو ترشا میپزم. جا شوما خالی….

  9. نرگس :گفت

    جسارتا از اصفهانی های عزیز عذرخواهی می کنم
    اما در اون 3سالی که در شهر قشنگتون زندگی می کردیم از خیلی از اصفهانی های اصیل شنیدیم که در بریانی همراه گوشت، جگر سفید گوسفند هم پخته و چرخ می شود.
    شما در این خصوص چه نظری دارید؟

    • " من " :گفت

      نرگس جان
      والله من قبلاً هم به کرات تاکید کرده‌ام که بریان بلد نیستم بپزم و نمی‌پزم. اما بریان جگرسفید دارد. یعنی بریان واقعی، شامل دو بخش است، یکی بخشی که گوشت است، یکی بخشی که جگر سفید است. یک تکه کوچک جگر سفید کباب شده‌ی زعفران زده هم کناراین دو می‌گذارند.
      شما محبت دارید به ما و شهرمان، فقط لطف کنید یادتان باشد که بریان است نه بریانی. بریانی اسم مغازه است.

  10. شهرزاد :گفت

    ((((((((((((((((((((((: خیلی وبلاگ خوبی.من آشپزی کردن دوست دارم و معمولا زیاد به وبلاگهای مختلف سر میزنم.ولی این که پیدا کردم خیلی خوشحال شدم.کلی هم خندیدم.اشکم در اومد از خنده.
    حالا من این دسر شما را با اون کباب حسینی درست کردم .آقامون هم دواش گذاشته تو یخچال.
    مرسی.شاد باشی

برای Chakameh Azimpour پاسخی بگذارید لغو پاسخ