سفر می‌کنیم- ایتالیا- آنتی‌پاستی- نسخه‌ی خودمانی

این روزها که هم هوا گرم است و هم تب فوتبال داغ، بد نیست این نسخه‌ی آنتی‌پاستی را داشته باشید که هم در هوای گرم می‌چسبد و هم دور‌همی حسابی مزه‌ می‌دهد. آنتی‌پاستی به سنت ایتالیایی‌ها به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود، اما به گمان من در شب‌های گرم و مرطوب تابستان یک غذای گیاهی سبک و خو‌ش‌مزه‌ است، کافی‌ست یک تکه نان خوب هم کنارش بگذارید و یک نوشیدنی… حالا من تاکید نمی‌کنم چه نوشیدنی، اما دیگر خود دانید.

جمع‌آوری کنید:
دو عدد بادمجان بزرگ
چهار عدد کدوی متوسط
سه عدد فلفل دلمه‌ای، رنگارنگ باشند بهتر است.
دویست و پنجاه گرم قارچ معمولی
دو یا سه حبه سیر
نمک و فلفل
آویش، اکلیل کوهی، مریم گلی ( یا هر سبزی معطری که خودتان دوست داشتید)
سه قاشق غذاخوری روغن مایع خوراکی

این مواد هم برای مایه‌ی آنتی‌پاستی لازم است:
دو عدد پیاز متوسط ( قرمز باشند بهتر است)
سه عدد لیموترش سبز ( اگر خیلی ریزند شش عدد)
پنج قاشق غذاخوری سرکه‌ی بالزامیک
دویست میلی‌لیتر روغن زیتون
پنج قاشق غذاخوری سرکه سفید
دو برگه‌ی برگ‌بو


فن‌آوری کنید:
بادمجان، کدو، فلفل دلمه‌ای و قارچ را بشویید و به شکل دلخواه خودتان خرد کنید. کف یک ظرف مخصوص فر یا پیرکس را چرب کنید و سبزیجات را در آن بچینید. نمک و فلفل و آویشن و مریم‌گلی و اکلیل کوهی یا هر سبزی معطری دیگری که دوست داشته‌اید به آن‌ها بزنید و سیر را هم با سیرخردکن یا چاقوی تیز خرد کنید و به جمع دوستان اضافه کنید. سه قاشق غذاخوری روغن را روی سبزیجات‌تان بریزید.
فر را روشن و دمای آن را روی دویست درجه‌ی سانتیگراد تنظیم کنید. بگذارید سبزیجات‌تان بیست دقیقه‌ای دور هم حال گرمای فر را ببرند.
توی این بیست دقیقه، شما نمی‌توانید با خودتان اینترنت کنید یا برای رفقا اس‌ام‌اس بزنید و پز آش‌پزی‌تان را بدهید. شما باید مایه‌ی آنتی پاستی را درست کنید. شرمنده.
پیازها را ریز و نازک خرد کنید. آب لیموترش‌ها را بگیرید، کمی هم از پوست‌شان رنده کنید و کنار بگذارید. حالا سرکه بالزامیک و سرکه‌ی سفید و روغن زیتون و آب و پوست رندیده‌ی لیموترش و برگ‌بو را با هم مخلوط کنید. پیازتان را به این مخلوط بیافزایید و یک هم مختصری هم بزنید که حوصله‌تان سر نرود.
خوب حالا اگر تندتند کار کرده باشید، وقت اینترنت و اس‌ام‌اس دارید. بفرمایید.
اگر کم‌کاری کرده باشید، الان دیگر سبزیجات‌تان آماده است. از فر خارج‌شان کنید. چند دقیقه‌ای تامل بفرمایید. چند یعنی حداکثر پنج دقیقه.
سبزیجات را که هنوز گرم هستند به یک کاسه‌ی بزرگ منتقل کنید، مایه‌ی آنتی پاستی را روی آن‌ها بریزید و ظرف را برای سه تا چهار ساعت کنار بگذارید تا معجون‌تان حسابی جا بیافتد. ناخنک هم نزنید. آفرین.
نوش جان.

پی‌نوشت:
موقع سرو آنتی‌پاستی می‌توانید زیتون سیاه یا سبز هم کنارش بگذارید.
نان باگت عیش‌تان را تکمیل می‌کند. اگر به نان چیاباتا دست‌رسی دارید که دیگر از در بهشت داخل شده‌اید.
بساط کباب‌تان هم اگر به‌راه است، این را بگذارید ور دل گوشت‌های کباب شده و یادی از ما بکنید. کالباس، ژامبون ساده یا دودی، سالامی و پنیر سفید هم با آنتی‌پاستی هم در پشتی بهشت را به روی‌تان باز می‌کند.
از ما گفتن بود.

آخرنوشت:
غذاوا خارجه‌ی‌مون زیاتی شده‌ن‌دا. همین دو سه رو بس‌مونه‌س. از فردا می‌ریم یخده دوری ایران می‌چرخیم، چیزا خٌب‌خٌب می‌پزیم. شوما نطرددون چی‌چیه‌س؟

Advertisements
این نوشته در Uncategorized ارسال شده و با , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

9 پاسخ برای سفر می‌کنیم- ایتالیا- آنتی‌پاستی- نسخه‌ی خودمانی

  1. آورا :گفت

    سلام فتانه جان. میشه دستور پخت یک غرایی را بنویسید که توش بلعور داشته باشه. برای من از ایران بلغور اوردند اما من نمیدونم باید چی کارش کنم؟!!!!!
    شاید برای شروع سیر و سیاحت در ایران بشه از بلغور من شروع کرد
    زنده و سلامت باشید

  2. آشپزباشی :گفت

    به به !…آورین، آورین!
    گفتم سری به شاگردم بزنم ببینم در چه حال است. نه الحمدالله آنچه فراگرفتنی بود در محضر ما فراگرفتی ;-))) مانده است آن «شتر درسته» ی کذا و کذا که انشالله روزی باهم خردش می کنیم! 🙂

  3. پویا :گفت

    فتانه جان فقط لطفا اسم سبزیهای معطر را به زبان خارجی هم بنویس، خیلی ممنون می شوم. مثلا اکلیل کوهی و مریم گلی را واقعا نمی دانم چیست. به یک زبان خارجی بنویسی به احتمال زیاد شبیه هم هستند. آویشن یا همان اوریگانو را می دانم (البته اگر واقعا آویشن همین باشد. بعضی از ایرانی ها می گویند آویشن کاملا هم همان اوریگانو نیست).
    قربانت
    پ

  4. mah :گفت

    fatane jan lotf kon va raje be dolmehye felfel ham tafaghodi bekon.

  5. Tara :گفت

    man cake sib ro dorost kardam kheili khoob shod 🙂 merci

  6. Marjan :گفت

    من سالاد کلم را درست کردم بردم مهمانی، آبروی چند ساله‌ام خریده شد
    مرسیییی

  7. ماری :گفت

    استاد ما مخلوط سبزی جات همراه مایع مربوطه گذاشته ایم که به خوردش برود، دل تو دلمان نیست :تکه نان جو هم داریم و نوشیدنی که من دیگرتاکید نمیکنم. جای شما خالی و ارادت

  8. terme :گفت

    asan anti pasti yani pish ghaza , to menuye italy ha aval anti pasti dare yani pish ghaza bad primi piatti yani boshghabe aval bad secondi piatti boshghabe dodom bad contorni yani mokhalafat badesham dessert keyani deser . bazam mamnon ba in hame ghazahay ekhoshmaz eva aliii

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s