سفر می‌کنیم – چین – رشته با سبزیجات – نسخه‌ی خودمانی

عرض شود که امروز یک جوری باید سر خودمان را گرم و شکم اهالی منزل را سیر می‌کردیم. گفتیم حالا که شنبه است، یک سری به چین بزنیم. ماچین را هم گذاشته‌ایم برای بعد اگر توفیقی بود.
این که می‌پزیم،‌ خوبی‌ش این است که به هزار شکل و حال می‌شود درست‌ش کرد. یک جور گزارش از محتویات یخچال‌ست، یا فهرستی از سبزی‌فروشی سر کوچه. در ضمن فراموش نشود:
سبز و سالم و ساده است. جنبش اجتماعی را که فراموش نکرده‌اید.
پختن‌ش بیست دقیقه طول می‌کشد. وقت باقی‌مانده را می‌شود کتاب خواند و فکر کرد.

جور می‌کنیم:

چهارصد گرم نودل یا رشته‌ی چینی، نبود اسپاگتی باریک، نبود رشته‌ی تایلندی، فقط رشته‌ی پلویی و رشته‌ی آش‌رشته مقدور نیست.
یک قوطی کنسرو ذرت
یک قوطی کنسرو نخودفرنگی یا اگر نخود فرنگی تازه دم دست بود که چه بهتر.
یک عدد تره‌فرنگی متوسط یا اگر نبود مقداری پیازچه‌ی ساقه‌بلند اگر هم نبود که خوب نبود. غصه ندارد که.
یک عدد پیاز متوسط
چهار حبه سیر، هر که سیر دوست ندارد، حذف‌ش کند. بنده هم‌خانه‌ی رشتی دارم.
یک عدد فلفل از نوع چیلی، یا قرمز یا سبز یا هر رنگ دیگر که تند و تیز باشد. نبود، پودرش. نبود فلفل سیاه.
دویست گرم قارچ. از همین معمولی‌ها که همه جا می‌فروشند.
ادویه: من کاری، کمی زنجفیل ، کمی زردچوبه را توصیه می‌کنم.
نمک
روغن مایع سه قاشق
سوس سویا، اگر هم نبود، طوری نیست. فدای سرتان.

می‌پزیم:
سبزی‌جات شستنی را بشویید و خرد کنید. شکل و اندازه‌ش کاملاً بستگی به سلیقه‌ی شما دارد. من اصلاً این وسط هیچ‌کاره‌ام.
پیاز را ریز خرد کنید. سیر را هم ایضا. درون یک ظرف ووگ یا همان ماهی‌تابه‌ی چینی یا اگر نبود هر ماهی‌تابه‌ای با هر ملیتی باشد قبول است چون ما جهان‌وطنیم، سه قاشق غذا خوری روغن ریخته ، پیاز و سیر را تفت دهید تا طلایی شود. بعد سبزی‌‌جات را به آن اضافه کنید. این شامل ذرت و نخودفرنگی هم می‌شود. وقتی حسابی تفت‌شان دادید، ادویه و نمک را اضافه کنید و حسابی هم بزنید.
یک قابلمه آب بگذارید جوش بیاید. نمک هم توی آب بریزید. بعد رشته یا اسپاگتی یا نودل یا همان چیزی که خریده‌اید را طبق دستورالعمل روی پاکت بپزید و آب‌کش کنید.
اگر ترجیح می‌دهید سبزی‌جات‌ زیاد نرم نشوند که هیچ،‌اما اگر می‌خواهید مغزپخت شوند، یک لیوان متوسط آب به سبزیجات اضافه کنید و بگذارید ریز بجوشد. توصیه می‌کنم سبزی‌جات آبدار نشوند چون آن وقت غذای‌تان مزه‌ی آش‌رشته‌ی چینی می‌گیرد.
رشته‌های آبکش شده را روی سبزی‌جات بریزد و حسابی هم بزنید. کمی سوس سویا به آن اضافه کنید. اگر هم دوست داشتید آب یک لیمو ترش را بگیرید و به غذا بیافزایید. برای تزیین می‌توانید از برگ گشنیز استفاده کنید. و کمی کنجد بوداده‌شده هم روی غذا بپاشید.
همین.
نوش جان.

پی‌نوشت، زیاد دارد:
چیلی یا هر فلفل تند دیگری که استفاده می‌کنید، بازیچه نیست. موقع بریدن‌ش مواظب باشید. نکند دست به چشم‌تان بزنید. دست‌کش یک‌بار‌مصرف برای این جور وقت‌ها خوب‌ست. باور نمی‌کنید از این کتی‌خانم، رفیق ما بپرسید.
سبزیجات دیگری که من برای این غذا توصیه می‌کنم عبارتند از: کاهوی چینی، ترب سفید، کرفس، هویج و براکلی.
ادویه هم سلیقه‌ای‌ست. حتماً می‌شود بیشتر و کمترش کرد.
این غذا را می‌شود با توفو هم پخت. سندش هم موجودست.
اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که غذای بدون گوشت از گلوی‌شان پایین نمی‌رود، می‌توانید به این غذا گوشت سینه‌ی مرغ خرد شده هم اضافه کنید.

آخرنوشت:
من نی‌می‌خواسم دیگه چیزی به اصفانی بنویسم، آخه چین آ اصفان چه دخلی به هم دارن‌د؟ بعد یادم اومد جنس چینی تو بازاری اصفان فت آ فروون شده‌س. دلم سوخ. اما خٌب ما غذا چینی دٌرٌس کرده‌یم. طوری نیس.

Advertisements
این نوشته در Uncategorized ارسال شده و با , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

1 پاسخ برای سفر می‌کنیم – چین – رشته با سبزیجات – نسخه‌ی خودمانی

  1. آورا :گفت

    این را درست کردم. بسیار خوشمزه شد. دست شما درد نکند

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s